
השקעה בשוק ההון אולי נשמעת מסוכנת, רק לאנשים עם סכומי כסף גדולים ורק לאלו שלמדו את זה שנים רבות. אז תנו לנו לספר לכם, שההפך הוא הנכון! השקעה בשוק ההון מתאימה לכל אחד, אפילו אם אתם מפחדים או שאין לכם הרבה כסף להשקיע. הבורסה, שוק הון, מניות, אג”ח וכל מה שביניהן מהווים אפיק השקעה כדאי ומניב למשך שנים רבות.
כולנו חולמים על עתיד ורוד שבו לא נצטרך להיות תלויים במישהו, להיות עצמאיים מבחינה כלכלית ולעשות כל מה שמתחשק לנו. בשביל זה אנחנו עובדים כל החיים, וחוסכים את הכסף הזה שאנחנו עובדים בשבילו. אבל מה אם במקום שהכסף שלנו יעמוד בצד ויחכה שם שנים, הוא יעבוד בשבילנו ויהווה מקור הכנסה נוסף? נשמע מעולה, נכון? זה בדיוק מה שאנחנו מקווים שתדעו לעשות בסוף קריאת המדריך הזה.
השקעה בבורסה מהווה מקור הכנסה נוסף לכל דבר. הכסף שלכם מושקע בשביל לייצר עוד כסף. מספיק שתתחילו בסכומים קטנים, ובכל חודש תוסיפו עוד קצת ועוד קצת, בעוד 10 שנים זה כבר יהיה סכום גדול יותר ממה שתוכלו לדמיין.
אז למה לכם להשקיע בשוק ההון?
כמו שכבר אמרנו, השקעה בבורסה מספקת מקור הכנסה נוסף, ומאוד מאוד משתלמת לתקופה ארוכה. גם השקעה שהיא פאסיבית יכולה להניב תשואות מרשימות, מבלי שבכלל תצטרכו להשקיע מחשבה. למשל תוכלו לקרוא על שיטת אושונסי להשקעה פאסיבית שכתבנו עליה.
יתרון נוסף של השקעה בבורסה, היא שכל אחד יכול להשקיע. לא משנה כמה כסף יש לכם, אפשר להתחיל אפילו ב-500 שקל. לעומת השקעות אחרות, למשל נדל”ן, אין צורך בסכום כניסה גדול בשביל להיכנס להשקעות בשוק ההון.
אינפלציה – כשהכסף שלכם יושב בעובר ושב הערך שלו נשחק, זה נקרא אינפלציה. 100 שקלים היום שווים יותר מ-100 שקלים בעוד 15 שנים. ואתם לא רוצים שהכסף שלכם ישחק, לכן השקעה בשוק ההון תשמור על הערך של הכסף שלכם.
ריבית דריבית – הודות לאפקט הריבית דריבית – רווחים על רווחים מההשקעה – ההשקעה שלכם יכולה לצמוח למימדים עצומים.
השקיעו בצורה פאסיבית – אין צורך להיות מומחים בשביל להרוויח בשוק ההון. רוב המשקיעים האקטיבים מפסידים כסף, או שעושים תשואות נמוכות יותר מאלו שעושים המשקיעים הפאסיביים.
לסיכום, השקעה בשוק ההון היא המפתח שלכם לעצמאות כלכלית ופרישה מוקדמת. הקושי הגדול ביותר שלכם יהיה פסיכולוגי – בתקופות של ירידות בשוק, עליכם להיות חזקים ולא להתרגש. שוק ההון הוא משחק לשחקנים קרי רוח, אל תתנו לרגשות שלכם להשפיע – כי בסופו של דבר, השוק תמיד עולה.
0 / 0
האם הפוסט עזר לכם?