
בחירת מניות היא אולי החלק הכי קשה בלהיות משקיע עצמאי. איך נדע איזה מניות יניבו לנו תשואה יפה ואיזה לא? את זה אף אחד לא יכול להבטיח, אבל כן אפשר לשער אילו מניות ינצחו את תשואת השוק. את המניות האלו אנחנו נרצה בתיק שלנו. בחלק הזה של המדריך נסביר לכם איך לזהות מניות מעניינות ולהוסיף אותם לתיק שלכם.
השלבים לבחירת מניות
בחרו תחום שמעניין אתכם ואתם מבינים אותו
בחרו תעשיה או סקטור מסויים שאתם מתעניינים בו, ומבינים איך הוא עובד. אל תשקיעו במשהו שאתם לא מבינים. אם למשל מעניין אתכם סקטור הבנקאות, אבל אתם לא מבינים איך בנק עובד ואיך הוא מרוויח כסף, התרחקו מהסקטור הזה לבינתיים. חשוב מאוד להבין את התחום שבו אתם משיקיעים – איזה אירועים או השפעות גלובליות יכולות לחול עליו, איך הוא מתנהג במהלך משבר כלכלי, איך החברות בו מרוויחות כסף, מה יכול להשפיע לרעה וגם לטובה על הענף הזה וכל דבר אחר שעולה לכם לראש.
הכירו את התחרות בענף
אחרי שבחרתם תחום השקעה, בדקו איזה חברות נמצאות בו. מי מובילה את השוק, ומי נגררות אחריה. מעבר לזה, חפשו איומים מסקטורים אחרים שיכולים להשפיע על הסקטור שלכם. כדי למצוא את החברות המובילות בסקטור מסויים, חפשו תעודות סל ETF על אותו סקטור, ובדקו באילו מניות תעודת הסל הזאת מושקעת.
השוו בין החברות בסקטור
מי החברה הכי רווחית? איזה חברה מציגה את הצמיחה הכי גבוהה כרגע? עברו על כל החברות המובילות בסקטור והשוו ביניהם. חפשו דברים כמו יתרון תחרותי על חברות אחרות, איומים ואירועים עתידיים.
קראו את החדשות
אחרי שיש לכם כמה חברות על הכוונת, עקבו אחרי החדשות שקשורות אליהן. חפשו טרנדים ואירועים עתידיים שעלולים להשפיע על מצבה של החברה. נסו להסיק מסקנות מהחדשות של היום – האם תהיה להן השפעה בעוד חודש?
קראו דעות של משקיעים אחרים
תמיד אפשר ללמוד ממשקיע אחר. באינטרנט תוכלו למצוא המון מאמרים וניתוחים על הסקטור שמעניין אתכם, ועל החברות בתוכו שבחרתם. באתר TipRanks תוכלו לראות ניתוחים של אנליסטים מקצועיים על מניות. באתר Stocktwits תוכלו לראות דעות של משקיעים אחרים על מניות.
היכנסו למספרים
אחרי שצמצמתם את מספר החברות שלכם, הגיע הזמן לחקור יותר לעומק. קראו את המצגות למשקיעים של כל חברה (לכל חברה שנמצאת בבורסה יש אתר קשרי משקיעים, חפשו אותו בגוגל). איזה חברה באמת עומדת ביעדים שלה? מה הצפי של החברה לעתיד? האם החברה מתכננת משהו חדש? תסיקו את כל המסקנות שאתם יכולים מתוך המצגת.
בדקו את היחסים הפיננסיים
השתמשו ביחסים הפיננסים כדי להעריך האם מניות החברה נסחרות בזול לעומת מניות של חברות מתחרות. תוכלו להסתכל על מכפיל הרווח של החברה בשביל זה.
זהו, אחרי כל השלבים הללו בחרתם מניה שמעניינת אתכם. השלב הבא הוא הגדרת יעדים להשקעה, ותזמון קניה ומכירה של המניה. על זה נעבור בחלק הבא של המדריך.
1 / 0
האם הפוסט עזר לכם?