
המסחר בבורסה מתבצע על ידי פקודות מסחר. קיימות כמה פקודות שכל משקיע חייב להכיר. בחלק הזה של המדריך נעבור על הפקודות השונות.
פקודות בסיסיות
מרקט – MKT
הפקודה הבסיסית ביותר. קניית מניה במחיר השוק הנוכחי. הפקודה בדרך כלל מתבצעת מיידית. יש להיזהר עם הפקודה הזאת, משום שהיא קונה במחיר השוק, יכול להיות שתקבלו מחיר קצת שונה ממה שחשבתם – שהרי אתם קונים את ההצעה הראשונה שמתקבלת.
לימיט – LIMIT
אם פקודת מרקט קונה את המניות בכל מחיר, בפקודת לימיט תוכלו להגביל את מכיר הקניה שלכם. במקום לעקוב אחר מחיר המניה ולחכות למחיר כניסה שרציתם, תוכלו לתת את הפקודה הזאת וללכת. הפקודה תתבצע אוטומטית כאשר מחיר המניה יגיע למחיר שהגדרתם. ניתן לתת לפקודה תוקף של כמה ימים.
פקודות מותנות
Stop Limit
פקודת לימיט שמתבצעת רק כאשר מחיר המניה גדול/קטן/שווה למחיר שהגדרתם. השימוש העיקרי בפקודה הזו הוא בשביל לחתוך הפסדים, ולמכור את המניה אוטומטית במקרה והיא יורדת מתחת למחיר מסויים. אם קניתם מניה ב-100$ ותרצו למזער הפסדים לעד 10%, תגדירו Stop Limit למחיר של 90$.
Take Profit
פקודה הפוכה לפקודת Stop Limit. כאן המטרה היא מכירה ברווח של מניה. כך תוכלו להגדיר מתי למכור את המניה במצב שבו היא עולה מעל מחיר מסויים. נניח ותרצו להגדיר 20% רווח על מניה שעולה 100$, תגדירו Take Profit על 120$.
Trailing Stop
סוג של פקודת Stop. כאן ניתן להגדיר שמניה מסויימת תימכר בשוק במחיר של 10$ או 25% מתחת למחיר השיא שאליו הגיעה מאז שליחת הפקודה. למשל, הגדרתם פקודת Trailing Stop של 3$ או 10% כאשר מחיר המניה שקניתם היה 20$. נניח שמחיר המניה הגיע אחרי שבוע ל-30$ ל-27$. ברגע שהמחיר יגיע ל-27$ הפקודה תתבצע.
Buy Above
לפי השם ניתן להבין מה הפקודה הזאת עושה. משמשת לקנייה של מניה כאשר היא מעל מחיר מסויים. בנוסף לרף המחיר שהגדרתם בפקודה, אתם יכולים גם להגדיר מחיר מקסימלי שאתם מוכנים לשלם עבור המניה.
אלו פקודות המסחר הנפוצות שמשקיעים בשוק ההון צריכים להכיר. כמובן שקיימות עוד כמה פקודות, אבל הן פחות רלוונטיות למשקיעים מתחילים. 95% מהפקודות שתבצעו יהיו פקודות מאלו שרשומות פה במדריך.
1 / 0
האם הפוסט עזר לכם?